Size zero - för loosers

May 30, 2011 @ 21:58

Det finns vissa saker som ligger mig så nära hjärtat att jag nästan börjar gråta av ilska och känslan av maktlöshet när jag tänker på det.

Unga tjejer och kraven och känslorna kring dem själva är en av dessa.

Om jag kunde skulle jag ägna all min vakna tid åt att hjälpa.
Jobba med det på heltid.
Jag hoppas att jag en dag ska känna mig stark nog att göra något mer, idag är jag rädd att jag skulle gå under av känslan av att inte räcka till.

Förmodligen är det för att jag själv som tonåring (eller redan som 7-åring) hade behövt någon äldre att se upp till, att prata med, som kunde ge lite perspektiv på livet och några kloka ord på vägen.
Jag kände mig ofta ensammast i hela världen. Jag hatade mig själv, min kropp och allting som var jag så oerhört mycket. Mest för att det gjorde så förbannat ont (psykiskt) att vara jag.

Och då fanns inte livet på Internet i samma utsträckning, som idag matar ungdomarna fulla med sjuka ideal och hysteriska "livsstilar" som man ska försöka leva upp till ovanpå att få bäst betyg, ha flest kompisar, bli bjuden på de coolaste festerna och hångla med de snyggaste killarna. Uppdatera bloggen med bilder på nya kläderna (ha en egen stil), och så vidare...

Alla dessa tuffa år har gjort mig till den jag är och det är jag glad för.
Men det har varit många, många år som jag slösat bort på att må dåligt, när jag egentligen kunnat må bra (bättre än jag gjorde i alla fall).

Det här önskar jag att någon hade sagt till mig varje gång jag klagade på min kropp/på mig själv;
DU ÄR PERFEKT PRECIS SOM DU ÄR!
DU ÄR UNIK och VACKER - DET FINNS INGEN ANNAN SOM DU och DET FINNS INGEN ANNAN SOM ÄR BÄTTRE PÅ ATT VARA DU, ÄN VAD DU ÄR!

Efter många turer hit och dit kan jag idag sträcka på mig och säga att;
Min kropp är fantastisk, den är frisk och stark och jag älskar den för att den är unik och MIN!

Här är mina fantastiska lår!


Låt mig påminna om den fantastiska bildbombningen som vi fick uppleva i början av 100 grymma dagar!

Så många vackra, starka och fina kroppar på samma gång!

Nej, nu måste jag sluta skriva innan det blir en bok...

Men låt upproret skaka om den här sjuka internetvärlden så att dessa unga tjejer förhoppningsvis får se fler lår än de anorektiska/retuscherade "storbloggarnas"!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

heart KROPPEN heart

Comments (2)
Trinelin TrinelinHärligt jobbat med PB på 5 km tjejen!!! Och jag måste säga att jag precis läst omdet här med låruppropet, så jäkla bra idé! LOVE IT! Tjejer ska inte behöva må dåligt över hur dom ser ut, vi är bra som vi är precis just NU :) Ja killar också såklart. Bra skrivet som vanligt :) Min bok kom förresten fram idag :D Tack sötnos!!!' Stor kram!2011-05-31 04:16
Cam -JagskaditjagvillHeja dina lår!! 2011-05-31 06:46